woensdag 3 oktober 2012

EVEN SCHRIKKEN

Ondanks dat ik ziek ben kon ik het niet laten. Gistermiddag scheen de zon in mijn tuin en dan moet ik even een kort rondje maken. Er bloeit nog heel wat, herfstastertjes in rose, wit en blauw, guldenroede, teunisbloem, klimop, eenjarigen, veel te veel om op te noemen. Ik zou er de rest van dit blog mee kunnen vullen. En dan heb ik het nog niet over herfstkleuren, zaden, vruchten en paddenstoelen. Richting mijn vijvertje beweeg ik me altijd rustig om te zien hoe het met mijn zeven grote groene kikkers gaat. In het hoekje aan de overkant zag ik de dikste zitten, maar wat stak er toch uit zijn grote waffel? Voorzichtig kwam ik dichterbij. Wat was dat? Dit had ik nog nooit gezien. Voorzicht omdraaiend en met grote stappen naar binnen en met de kamera weer naar buiten. Roerloos zat het grote groene monster nog in zijn hoekje. Voorzichtig inzoomend kom ik dichterbij, monster blijft zitten, steeds dichterbij kom ik. Uiteindelijk tot zo'n dertig centimeters genaderd zie ik dat wat uit zijn bek steekt nog wat beweegt, een klein teentje wenkt hulpeloos buiten de muil van het grote groene monster. Wat moet ik nu doen? Ineens een sprong en weg istie onder de bladeren van de waterlelie. Ooit zoiets meegemaakt? Ik niet!

5 opmerkingen:

 1. Bijna net zo erg als die enge Robert Kranenborg gisteren in de Wereld draait door met z'n kikkersoufflé ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja je kunt toch enorm verbijsterende zaken meemaken
  in je eigen tuin.
  Wat alert om snel je camera te pakken. Ik heb het zelf
  nog nooit gezien, maar ik heb het wel eens eerder gehoord
  van mensen die ook niet wisten wat ze zagen.
  Kanibalisme bij kikkers...
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjonge dan sta je toch wel even raar te kijken. Ik wist niet dat kannibalisme bij kikkers voorkomt.Toch een heel ander formaat dan vliegen en muggen. Ik begrijp je even wat besluiteloos gevoel hoe te handelen.
  Bedankt voor de correcte namen bij mijn spinnenbericht, wel fijn als die kloppen. Ik vind de spinnen geen plaag hoor. Maar bij het eerdere blog was dat de kop van een krantenartikel.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op zich is het een mooie foto maar het blijft apart dat ze mekaar opvreten heel apart,
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gisteravond de foto al even met jou bekeken nu het verhaal met de jongens gelezen. En dat onder het ontbijt.... We keken het jeugdjournaal onder het eten (Nick heeft "nieuwsflits" op school), maar dit was erger om te zien! De jongens wisten te vertellen dat Menno en Danouk zo'n soort gelijk tafereel ook een x hebben gezien. Dichtbij dus... Misschien een weldadige kikkerfamilie aan de overkant???

  BeantwoordenVerwijderen