dinsdag 12 maart 2013

VERANDERLIJK

Niets is verandelijker dan het weer wordt vaak gezegd. Dat hebben we kunnen meemaken de laatste tijd. Begin vorige week zat ik in de tuin mijn lunch te nuttigen. Lekker in de zon en uit de nauwelijks aanwezige wind. Lekker in de tuin bezig tussen alle bloeiende voorjaarsbodes, zoemende bijen en rond fladderende vlinders. Slechts twee dagen heeft het geduurd toen kwam koning winter weer het heft in handen nemen.Daar stonden ze de voorjaarsbodes, kleumend in de sneeuw en vrieskou. Gevoelstemperatuur min tien graden. Maar gisteren kwam de zon er een poosje bij en begon met sneeuw ruimen. En vandaag? Terwijl het zuiden van ons land en grote delen van Europa in alarmfase oranje verkeerden scheen hier de zon volop. En die maartse zon die heeft kracht! De voorjaarsbodes strekten hun rug en de kleur in de tuin keerde terug. Zelfs tijdens het wegsmelten van de sneeuw had de zon een bloemetje van het longkruid wakker gekust.
Boerencrocus - Crocus tommasianus


Crocus sieberi var. tricolor

Crocus chrysanthus met zwaar met stuifmeel beladen honingbij

zonnebadend citroentje

vijf dagen later, alles in de diepvries

koud he?

wakker gekust door de zon van vandaag

ook de houtduif kan weer genieten

de Euphorbia amydaloides var. robbiae heeft de volle zon te pakken

net als de Anemone blanda
Nu maar hopen dat het voorjaar wordt en dat we niet eerst nog een tijdje herfstweer krijgen. Niet te veel naar het weerbericht kijken lijkt me, of dat helpt?

2 opmerkingen:

 1. Hoi Kees
  de lente toch in aantocht of toch niet mooie foto's.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ubel, ja een herkenbaar blogje, wat leven we toch in een boeiend klimaat. Mooi beeldverhaal heb je gemaakt van deze verschillende weersomstandigheden.
  Prachtige foto's ook er bij. Ik hoop dat we gauw weer kunnen genieten van wat aangename voorjaarsdagen, genoeg kou en sneeuw gehad...
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen