zaterdag 18 februari 2012

HOGER EN HOGEROP


LathyrusKamperfoelie

Wie wil er nu niet hogerop komen. Je doet je uiterste best, spant je in tot het uiterste  waarom? Het hogere doel, weg van de laagste sport. Sommigen zijn er een heel leven mee bezig en een ander doet het in een jaar. Ik heb het niet over de Homo sapiens, maar over kinderen van Flora. Met name de klimmende, windende kindertjes. Het ene moet het doen vanuit een zaadje, windt en slingert zich omhoog naar het licht. Als ze heeft gebloeid en zaadjes gevormd is haar leven voorbij. Wat een moeite! Een ander brengt de winter ondergronds door en gaat van daar uit ieder voorjaar weer de slinger krijgen naar het licht om dan zo tegen de winter weer ondergronds te gaan. Er zijn er echter ook stoere knapen die rustig doorgaan en elk zeizoen groter en dikker worden en vooral steeds hoger op komen. Dat hogerop komen doet ieder op zijn eigen manier. En dat was wat mij vanmiddag opviel. Leuke kurkentrekkertjes en slingertjes. Hierbij enkele portretjes.

Clematis


4 opmerkingen:

 1. Een zeemansknoop is er niets bij. Wat een ingewikkelde bevestiging heeft de clematis.
  leuk onderwerp voor een blog.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nice blog! I like your pictures and what you have to say. I am following you.
  Greetings from Canada, Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Ubel, mooi dit soort blogjes met oog voor details uit de natuur waar je niet altijd bij stilstaat, maar die zeker niet minder interessant zijn.
  Prachtige foto's heb je er ook bij, ik ga er eens even extra op letten nu de lente weer in aantocht is en alles weer tevoorschijn komt.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Ubel,

  wat een ontzettend mooi blog is dit en ik heb met interesse je bijschrift gelezen. Ik moet zeggen dat je het heel leuk hebt weer gegeven.

  Gisteren ook wat ontluikend groen aan diverse bomen ontdekt en het was een pracht om te zien.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen