donderdag 23 februari 2012

IJS WEG 'T IS LENTE!


het laatste stukje
 Door het open slaapkamerraam hoor ik de vogels zingen. Heggenmus,boomklever, Turkse tortel, winterkoninkje, kool- en pimpelmees, boomkruiper en de vink, ze hebben het allemaal te pakken. Tijd om op te staan dus, in de kleren en de tuin in. Nou ja, zo snel gaat dat nou ook weer niet, er moet nog wat in de maag, de was aangezet en het aanrecht opgeruimd en dat soort dingen. Dan buiten bezig, er moet nog heel wat gebeuren.
Crocus sieberi f. tricolor 


Als zo rond de middag het zonnetje er ook nog even bij komt is het perfect. Alle sneeuwklokjes en crocussen staan wijd open. Een Anemone blanda laat z'n eerste knop al zien en overal steken planten hun kopje boven de grond. De tulpen en narcissen hebben allemaal kapot gevroren bladtoppen. Gelukkig zaten de bloemknoppen nog goed ingepakt en hebben niets geleden. In het vijvertje drijft het laatste stuk ijs. Voorzichtig pak ik er een stuk uit, het zit vol met luchtbelletjes. Na een paar foto's smelt het weg in mijn warme hand. Tijd om de palen voor de schutting in de groene tuinbeits te zetten en de laatste resten van de takkenril op te ruimen. Zaterdag wordt de nieuwe schutting geplaatst. 
Anemone apennina ssp. blanda

3 opmerkingen:

  1. mooie foto's laat de zomer maar komen,
    groetjes Herman,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah Ubel, jij hebt het al net zo te pakken als de vogeltjes
    zie ik... wat hebben we toch een heerlijk landje met die
    seizoenen die ieder hun charme hebben en hun eigen verrassingen.
    En zo'n overgangstijd is ook mooi, nog een beetje winter met
    het ijs nog op de vijver, mooie foto heb je daar van gemaakt.
    Ook fraaie foto's van de bloemen, nog eventjes, dan zullen de eerste
    hommels en bijen er ook wel op zitten.
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nog even geduld, de lente komt eraan. Zoals je laat zien, toont ze zich al in allerlei knoppen, bloemetjes en geluiden.
    Het ijs sterft een eenzame dood.
    Groeten, Gonnie

    BeantwoordenVerwijderen