zondag 5 februari 2012

OVERVAL


Gele kornoelje

Ze hadden genoten van het zachte winterweer. Ze deden hun best om de mensen het voorjaarsgevoel te geven. De toverhazelaar was al heel erg vroeg daarmee begonnen. De hazelaar, sneeuwklokjes en crocus allemaal deden ze mee. De kornoelje had nog even gewacht, maar maakte ook al aanstalten om mee te doen. Merels hadden al een lied ten gehore gebracht en de spechten maakten zich al druk om hun territorium. De schapen in de wei genoten van het groen wat hier en daar voorzichtig was gaan groeien, lekkere malse blaadjes. En nu? Koning Winter was aan de macht gekomen en regeerde met harde hand.

En daar stonden ze met hun mooie voorjaars idealen. In de diepvries stonden ze en de schapen moesten ijs knabbelen in plaats van water drinken uit de plas. En wij mensen? Wij maken pret, gaan schaatsen en maken lange winterwandelingen en genieten van snert en warme chocolademelk of kwast. Nou ja, da's niet helemaal waar. De treinen rijden niet, de snelwegen zijn slakkenwegen, we glijden van de weg en zakken door het ijs.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Ubel,
  Dus redenen genoeg om als het niet hoeft niet van huis te gaan. Alleen om lekker te gaan wandelen om bij thuiskomst inderdaad te genieten van iets lekker warms. Ik denk dat kwast iets met alcohol is?
  Mooi die gele kornoelje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, Gonnie,
   Kwast is niets anders dan hete citroenlimonade, het liefst van vers geperste citroen met suiker. Wordt veel bij ons geserveerd op ijsbanen en tijdens toertochten.
   Alleen bekend in het Groningerland?
   Groet, ubel.

   Verwijderen
 2. En zo is het Ubel :-)
  Leuke blog over dit inderdaad wel opeens toch
  nog heel winterse weer.
  Prachtige foto van de Gele Kornoelje, ik had de knopjes
  ook al zien zitten. Mooi met zo'n wit mutsje.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen